Azima Brașov: Părere obiectivă despre Shaorma

Azima Brașov: Părere obiectivă despre Shaorma

Episodul   1. Shaorma la Azima din Brașov.

 

Știți cum unii oameni simt nevoia de a mânca orice cu pâine? Ei bine, eu am aceiași problemă cu sosurile.  Nu e nici un fel de  mâncare care să nu îmi placă, dacă, doar dacă, are cantitatea de sos potrivită. Cartofi cu sos? Carne cu sos?  Sos cu sos? Da. Da. Da.

Așa că, vă puteți imagina reacția mea când niște prieteni ne-au povestit că au mâncat la Azima, o shaormerie din Brașov,  care iți oferă posibilitatea de a alege din 12 sosuri.  12 SOSURI!

Probabil  că dacă aș fi ascultat până la capăt mica lor recenzie așteptările mele nu ar fi fost atât de mari. Dar na, fiind in perioada de sevraj în care intru dacă nu mănânc pentru 3 zile maioneză (da, încă îmi funcționează bine ficatul, mulțumesc de grijă) nu prea m-au mai interesat detaliile minore precum carnea, cartofi sau salata, că de… doar au 12 SOSURI.

Doar că ceea ce nu pricep ăștia care ne vând nouă această specialitate adusă din rai de un înger (a.k.a shaorma) e că, noi romanii chiar ne dăm seama ce ni se pune în ea.

Mâncăm atât de multă, încât sunt ferm convinsă că viitori noștri  copii o să spună că ei s-au săturat să mănânce așa ceva și o să ne roage să îi scoatem la o HappySarma cu jucărie în mall. Ne mândrim atât de mult cu shaormele noastre, încât peste 100 de ani, o să apară pe la televizoare câte un deștept care o să insiste că noi am inventat shaorma și că e dish național și că turcii ne-au furat-o în 2040,când au venit să ne bată la football spațial.

Dar revenind la subiect. Cele 12 sosuri chiar sunt bune. Dar vă dau un mic sfat. NU cereți să vi le pună separat în sosiere. Eu m-am tocmit 5 minute fără nici un rezultat.

Carnea e chiar bună. Foarte fain condimentată și făcută.

Cartofii. O, Doamne, cartofii. Meh, pooot fi mâncați dar mă îndoiesc că cineva se omoară pentru ei.

Salata…era și ea acolo încercând să umple farfuria. E bună dacă ai vreun prieten care are tentative de a deveni vegan. După ce o să o vadă salata, o să îi treacă dorința de a deveni erbivor.

A, da. Farfuriile și furculițele sunt de unică folosință și de foarte proastă calitate. Recomantarea noastră este să cereți câte una în plus, pentru că sigur se va rupe dacă ai o ambiție nebună de a lua mai mult de un cartof pai cu ea. Așa că dacă nu îți place să trăiești periculos, cere din prima 2 bucăți.

Per total, shaorma e bună.  E undeva în jur de 12 lei ( cu tot cu suc!), e multă mâncare și e în centru. Poți mânca chiar la etaj unde sunt mese. Până și priveliștea e oarecum interesantă.

Punctaj: 3/5

Până data viitoare ne puteți lăsa în comentarii experiențele voastre cu și despre shaormerii.

Nu uitați! Vânătorii de bunătăți sunt în căutare de locuri noi! Așteptăm recomandări!

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *