Căsătoriile între persoane de același sex în România

Căsătoriile între persoane de același sex în România

 

Sistem medical. Învățământ. Democrație, pardon Birocrație. Autostrăzi. Violență în familie. Infrastructură.   NIMICURI, în comparație cu adevărata problemă care zguduie societatea românească, care atentează la statul de drept si pacea mondială: Căsătoriile între persoane de același sex.

 

A fi sau a nu fi gay în România secolului 21:

În cazul în care ești un om normal care își vede de treaba lui, lasă-mă să te pun la curent. Toată lumea fierbea acum câteva săptămâni pe un singur subiect de importanță cică majoră pentru noi, ca popor: Căsătoria între persoane de același sex.  Mai exact, voiau să organizeze pe 10 iunie un referendum. Cu ce scop? Modificarea Constituției, mai precis  articolului 48.alin.(1), care spune cam așa “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți.”  Vedeți problema? Nu vă faceți griji, nici eu.

Mai marii țării, împreună cu BOR (a.k.a. Bou Ori Rinocer?) vor să facă cât se poate de clar, că o familie trebuie formată dintr-un bărbat și o femeie. Asta e tot. Cu asta se agită ei. Mor oameni în spitale pentru că sistemul medical e la pământ din mai multe puncte de vedere, școlile se dărâmă pe copii, dar ei trebuie să curețe societatea de păcătoși.

Aparent, Dumnezeu a lăsat familia dintr-un bărbat și o femeie, și nu are nimic mai bun de făcut decât să îi fiarbă în cazane cu smoală,  în viața de apoi,  pe cei care își vâră puța unde nu trebuie . Să nu ucizi, să nu furi? Își amintește cineva și de chestiile astea?  Dacă Dumnezeu chiar  spune că e păcat să fii gay, atunci Dumnezeu are o problemă. Mai întâi îți spune să te iubești așa cum El te-a lăsat, apoi se răzgândește. Tot el îți spune, dacă ești femeie să nu te epilezi pentru că ești creația lui perfectă, dar nu te lasă să treci de jumătatea Bisericii dacă ești pe stop, pentru că ești  o păcătoasă… Dar eu aici nu mă cert cu Dumnezeu, ci cu ăia care au scris regulile astea stupide și spun că fac voia lui. Aha. Bine.

Sau o chestie care mă amuză și mai mult. Unii  fanatici religioși care spun ca a fi gay e o alegere. O alegere. Cine întreg la cap ar vrea să fie batjocorit și luat ca mișto? Cine ar vrea să se îndrăgostească intenționat de o persoană de același sex și să nu poată să meargă de mână în public nici până la magazin? Așa că nu, nu e o alegere.

E ok să vedem doi oameni de sex diferit care aproape că se reproduc în public, dar ne atacăm când vedem doi tipi că se țin de mâna, că de, sunt indecenți în public. Puțină ipocrizie oare?

Și acum vine întrebarea mea. Cu ce îi deranjează pe unii dacă două persoane de același sex se căsătoresc? Nu schimbă efectiv nimic. Căsătoria în zilele noastre e doar un mod de a dobândi niște drepturi. Poate vor să își ia o casă împreună, poate vor să își cumpere o mașină. Făceau asta și până acum. Și o să facă asta și în continuare.

Am înțeles că unii preoți se agită că ei nu pot să căsătorească un cuplu de persoane de același sex. Poate o să aveți un șoc dacă vă zic asta, dar când te căsătorești nu ești obligat să mergi la biserică. Așa că stați liniștiți dragi preoți, nu o să fiți puși în dificultate de a sări peste hitul *Femeia să se teamă de bărbat*, prea curând.

Îmi cer scuze dacă pare că atac Biserica. Nu asta este intenția mea. Unii preoți sunt niște oameni care merită un respect deosebit, deoarece chiar încearcă să ajute oamenii. Eu mă refer la ăia care nu au nici o treabă cu spiritualitatea sau cu orice în general. E normal să își dea cu părerea. Suntem oameni. Doar că, nu e normal să vorbească cu atâta ură despre alți oameni, și să le mai și zică că o să ardă în iad.

Și mai e problema cu adopția. Ar trebui sau nu cuplurile de același sex să adopte? Păi în primul rând, își pot face copii. Există surogat. Sau bănci de spermă. Nu e chiar atât de complicat. Așa că, mi se pare normal să poată să adopte. De ce să ținem copii în centre dacă o familie îi poate crește și iubi? În America funcționează de ani buni sistemul acesta și nu le-a ars continentul. Ce e mai rău? Doi tați gay sau o familie tradițională cu 7 copii care se lasă de școala înainte de liceu și  în care bărbatul dă în femeie ca într-un sac de box?( Sunt cuvinte grave,dar lucrurile astea chiar se întâmplă.) De ce un cuplu tradițional e mai în măsură să crească copii? Poate pare greu de crezut, dar suntem țoți egali.

Dar lucrurile astea o să treacă. Societatea o să evolueze. În cele din urmă cuplurile de același sex vor putea să se căsătorească și în România și în alte state. Mai țineți minte când acum 100 de ani femeia încă era privită ca un animal și nici nu avea voie să își dea cu părerea, dar apoi să mai și voteze?

Așa că, hai să încercăm cu țoții să fim mai buni și mai înțelegători. Statele, religiile, tradițiile toate dispar în timp. Trăiești o singură viață. Fă-o să conteze. Nu judeca pe cineva doar pentru că societatea sau biserica spune că ceva e greșit. Acum sute de ani se credea că dacă te speli te îmbolnăvești. Se credea în vrăjitorie. Azi par niște povești amuzante și ridicole. Dar atunci puteai să fii omorât dacă erai prins că vorbești singur. Formează-ți propriile tale păreri , și încearcă să afli de ce unii oameni se comportă diferit înainte să începi să râzi sau să îi critici. Nimeni nu e perfect, nici tu, nici eu. Iar peste ani buni, lucrurile astea nici nu o să mai conteze, pentru că societatea va evolua.

Află mai multe despre noi de aici.

 

 

 

 

Comentarii

2 thoughts on “Căsătoriile între persoane de același sex în România

  1. Sunt cu totul deacord.Religiile făcute de oameni au făcut cele mai mari crime din toate timpurile.Cand oamenii merg pe Luna , Biserica ne prevede odihna veșnică daca nu respectam regulile scrise acum 2000 de ani.E clar că hemoxexualitatea nu e o alegere.E clar ca noi nu trebuie sa purtam grija altora.Acest vot ne îndepărtează încă un pas de UE și eu sunt sigură că asta se urmărește că apoi dictatura se va așterne peste Romania.

    1. Tare mult ne bucurăm când vedem că mai există încă speranţă.
      Speranţa fiind oamenii precum dumneavoastră, cu un mod de gândire curat şi constructiv.

      Mulţumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *