Cheile Bicazului-De ce neapărat trebuie să le vizitezi?

Cheile Bicazului-De ce neapărat trebuie să le vizitezi?

Încă din copilărie ni se spune despre România că este o ţară extraodrinară la capitolul peisaje şi locuri de vizitat. Unul dintre aceaste minunate locuri se află în partea estică a ţării. Cheile Bicazului. Aproximativ 8 kilometri de traversat printre stânci ce par a te înghiţi, la baza cărora se află râul Bicaz.

Cheile Bicazului se află între Lacul Roșu și localitatea de Bicaz-Chei în munții Hășmaș, zona fiind străbătută de drumul DN12C ce duce de la Gheorgheni la Bicaz. (pentru mai multe detalii legate de localizare, click aici)

Zone stâncoase Cheile Bicazului
Peisaj Cheile Bicazului

Având aceste informații la îndemână, am hotărât să ne urcăm în mașină și să descoperim mărețiile zonei.
Astfel, am avut surpriza de a fi întâmpinați de un peisaj ce-ți taie răsuflarea. Aerul puternic de munte imediat și-a făcut simțită prezența în plămânii noștri chinuiți de poluarea Bucureștiului. Senzația de liniște a fost una puternic cuprinzătoare, peisajul parcă nemailasându-ne să ne despărțim de el.

Odată cu Cheile am avut ocazia de a vizita și barajul de la Lacul Izvorul Muntelui, cunoscut și sub numele de Lacul Bicaz. Aici sunt amenajate docuri pentru plimbări cu vaporașul de-a lungul lacului. Din păcate, în ziua vizitei, vremea nu a ținut cu noi, iar o ploaie scurtă de vară s-a strecurat printre marea de apă ce ne înconjura, noi fiind nevoiți să stăm înăuntrul vaporașului. Totuși, experiența a fost una incredibilă.

Nu trebuie să ratați nici Lacul Roșu, care este un lac format de un baraj natural în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 1838. Neapărat să vă plimbați cu barca pe lac! Senzația este fenomenală cânt te vezi printre vârfurile brazilor rămași din pădurea de demult!

Cum ajungi în zonă?
Dacă vii dinspre București, mergi pe DN1 până în Brașov. De acolo, mergi pe drumul E578 prin localitățile Sfântul Gheorghe, Băile Tușnad, Miercurea Ciuc, Gheorgheni și după Gheorgheni, mergi pe DN12C până ajungi.

Unde să te cazezi?
Noi am dormit 2 nopți la Pensiunea Bobu din localitatea Izvorul Muntelui, situată la 3 km de lacul Izvorul Muntelui, pe drumul înspre Parcul Național Ceahlău. Prețurile sunt mici în comparație cu condițiile oferite. Bucătărie mare, terasă. grătar. camere curate și spațioase și nu în ultimul rând, o amabilitate ieșită din comun!

În încheiere, vă recomandăm din suflet să faceți o minivacanță in zona Cehile Bicazului. Bateriile vi se vor încărca imediat, stresul orașelor aglomerate va dispărea iar relaxarea va ieși numaidecât la iveală.

P.S. Neapărat să luați suveniruri de la tarabele din zonă!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *