De ce mitingul organizat de PSD ar trebui să ne întristeze?

De ce mitingul organizat de PSD ar trebui să ne întristeze?

Ca să fim înţeleşi. Nu, nu fac politică.

Ieri, sâmbătă, 9 iunie 2018, zi de trecut în calendar. Sute de mii de oameni, din toate colţurile ţării şi-au lăsat deoparte treburile gospodăreşti, pentru a veni la “capetală”, ca să-şi strige of-urile. Pâna aici, nimic ieşit din comun, nu?

Dacă pâna acum protestele împotriva ciunţirii ţării erau relativ spontane, eh, de data asta, ale noastre “elite” ale conducerii, şi-au pus “răsăritele” minţi la muncă şi au organizat un protest împotriva Statului Paralel şi împotriva îngrădirii democraţiei. Situaţie ce mi se pare de râsu’-plânsu’ având în vedere că fix organizatorii fac asta. Oare e fain să fii atât de “boss” încât să aduci oameni să protesteze împotriva altora, când fix tu eşti cel eşti mai presus de lege?

Sute de autocare au pornit încă de dimineaţă de pe ale noastre meleaguri, cu o destinaţie precisă: Piaţa Victoriei. Oameni din toate colţurile ţării au venit să strige. Să strige absolut tot ce nu le convine, să-şi spună nemulţumirile, să facă o Românie mai bună şi să cureţe ţara de impostori.

Din păcate, ce sună prea bine să fie adevărat, de obicei, aşa şi este. Am avut şansa, sau…neşansa, de a merge să văd cu ochii mei nenorocirea ce s-a abătut asupra Bucureştiului.
Mulţi habar nu aveau care e scopul lor acolo.  Unii, strigau “Jos Guvernul”, deşi Guvernul e condus de PSD iar PSD-ul i-a adus, alţii ziceau că-s pentru recreere şi că au văzut Bucureştiul pentru prima dată. Oameni şcoliţi, constrânşi de ai lor şefi să meargă acolo, pentru că dacă ar fi refuzat, a doua zi ar fi beneficiat de un concediu neplătit, pe perioadă nedeterminată.

Prin demonstraţia de aseara s-a evidenţiat şi mai tare că în momentul în care oamenii nu fac o acţiune din suflet, aceasta nu are cum să prindă contur. S-a vrut a se imita protestul de la OUG13 cu luminiţele, s-a vrut a se cânta imnul, s-au vrut multe. Dar, la un moment dat, oamenii s-au plictisit şi şi-au luat tălpăşiţa fix în timpul discursului “preamăreţului” căruia nu îi voi da numele aici căci nu  merită.

Trist este că majoritatea celor ce au protestat, nici nu sunt de vină. Lipsa educaţiei şi sărăcia i-au împins să fie aşa. Oricât de mult îi blamăm, prin simplitatea lor, tot ce-şi doresc e o ţară mai bună. Chiar dacă habar nu au cine ce face pe la putere pe acolo. Chiar dacă strigă una alta, în necunoştinţă de cauză.

La final, prăpădul a fost adus asupra Pieţei Victoriei. În locul manifestenţilor, a rămas un peisaj post apocaliptic. Marea de gunoaie lăsate în urmă este imaginea perfectă ce descrie PSD-ul. Regula bunului simţ nu a fost şi ea specificată în desfăşurătoarele alea.

Ca o concluzie, aş vrea să subliniez că ceea ce s-a întâmplat ieri a fost o gogomămie de doi bani, care nu îşi avea rostul. Bani cheltuiţi aiurea pe transport, cazări şi ce o mai fi fost nevoie. Timp irosit, trafic blocat, trupe de ordine mobilizate, gunoi lăsat în urmă şi multe altele…
Şi totul pentru ce? Ca un nea’ Caisă să demonstreze că al lui partid e mare şi tare şi că poate scoate şi el oamenii în stradă.

Unele paragrafe sunt ironice şi ar trebui tratate ca atare. Dacă nu le înţelegi, te invit la următorul protest organizat de PSD.


Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un like aici.

Cu respect,
The Chalm

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *