Sesiune: Câteva sfaturi pentru care-mi vei mulţumi

Sesiune: Câteva sfaturi pentru care-mi vei mulţumi

Sesiune: Sfaturi de la un Bear Grylls al studenţiei.

Luna iunie…vară. Gândurile la cât de fain va fi când îți vei rupe creierii nopți la rând uneva pe la Loca sau la vreun festival de muzică deja te năpădesc. Piscinele încep a-și deschide porțile, pe prieteni îi apucă dorul de aventuri. Of…anotimpul tinereții și al tuturor posibilităților.

DAR! (din păcate, la toate există câte un dar…)

Până când vara va deveni cu adevărat anotimpul destrăbălării, va trebui să te lupți cu acest Lord Voldemort al studenției…SESIUNEA. Câteva săptămâni de lupte crâncene cu tine încercând să înveți materia unui curs la care vei afla cine ți-e profesor direct la examen, că doar cine stă să-și tocească încălțările pe la facultate, nu? *sper ca voi să nu faceți asta!* Ah…da, încă ceva. Dacă ai avea examen doar la acel obiect ar fi super, nu?

Având în vedere cele spuse mai sus, haideți să vă spun câteva moduri prin care puteți trece nevătămat prin acest Război Rece al studenției.

1.Încearcă să ai cât mai multă activitate pe parcursul anului.

Dacă ești în anul I, bobocel, nu ai vrea să intri în sesiune precum soldații folosiți în infanterie drept carne de tun, nu? Încearcă pe cât poți să răspunzi pe la seminare și cursuri. Fiecare punctuleț poate face diferența, în cazul în care examenul te prinde pe picior greșit dintre un 4 și un 5 corect. Intră în vorbă cu domnii profesori, bineînțeles, dacă permit și despre alte subiecte în timpul în care nu se predă.

Demonstrează că ai cultură generală și că ești băiat inteligent. Așa, îți vor reține numele și nu vei fi un număr printre alte sute.
Să NU care cumva să fii lingușitor! E oribil. Bleah, ăștia-s cei mai marginalizați tipi de prin facultăți. Fii doar inteligent. Va fi de ajuns

2.Nu te baza doar pe rugăciuni.

Dacă a sesiunea a venit, încearcă să te abţii de la cluburi şi alte distracţii în acea perioadă şi să pui neuronii ăia închilozaţi puţin la treabă. Structurează-ţi informaţia în aşa fel încât să reţii esenţialul şi în timpul examenului să poţi contura ceva pe lângă ceea ce ştii.

A, da….sunt conştient că nu e sfatul care convine tuturor, dar e cel mai sănătos.

Deși, recunosc, de câteva ori, Dumnezeu chiar a făcut minuni și în cazul meu, făcând în așa fel încât să-mi cadă fix cele 3 subiecte pe care le-am învăţat, nu e întotdeauna așa. Altă dată, am cunoscut și reversul medaliei și mi-au picat fix rândurile alea afurisite despre care am zis că “asta e puţin probabil să pice la examen”.

 

3.Dacă faci asta, ai grijă de la ce coleg te inspiri.

Dacă citind rândurile de deasupra ţi-ai spus că “Doamne, cum să faci aşa ceva, cum să te uiţi la cel din faţă?”, te rog să începi de pe acum să fii sincer cu tine şi să recunoşti că măcar odată ai facut asta (dacă într-adevăr ai reuşit să fii printre puţinii care nu şi-au mărit dioptriile în lucrarea din faţă, chiar te felicit din suflet!).

Revenind la oile noastre. Încercaţi să vă puneţi inteligenţa de care vă spuneam mai sus în aplicare şi să observaţi dacă cel de lângă este mai…lemn decât voi! N-are rost să vă complicaţi existenţa cu informaţii care-s total pe lângă subiectul pe care trebuie să-l abordaţi.

Totuşi pentru a fi în stare să filtraţi asta trebui să fi învăţat în prealabil, aşa că…Dumnezeu cu mila!

4. Nu sta să cauţi pe net sfaturi despre sesiune! 

Of of of…cât ţi-a luat să citeşti articolul ăsta? 5 minute? Şi înainte, cât ai mai scrolat prin Feed-ul de la Facebook? Sau, cât te-ai mai jucat spunând la fiecare şi 10 al fiecărei oră că te apuci de învăţat la şi jumate?

Nu spun că nu-mi convine dacă-mi citeşti articolele. Dar, te sfătuiesc să petreci cât mai puţin timp în online pe perioada sesiunii. Nu zic acum să te izolezi într-o peşteră fără semnal prin munţi, nu mă înţelege greşit! Ştiu, că e greu, dar sunt doar câteva săptămâni. N-a mai murit numeni din cauza asta, te asigur!

5. Dă share articolului, ca să afle şi prietenii tăi cum să se pregătească pentru sesiune!

Cel, dar cel mai important în viaţă e să nu fii egoist, nu? Eu zic să aplici acest principiu şi să împărtăşeşti cu prietenii tăi ce ai aflat aici apăsând pe butonaşul ăla de Share de mai de jos.

N-ar fi corect ca ei să intre fără aceste sfaturi esenţiale în sesiune, nu?

În încheiere, aş vrea să vă urez baftă, chef de învăţat şi inspiraţie în sesiunea ce va urma!


Unele paragrafe au fost un pamflet şi vă rog să le trataţi ca atare!

Dacă eşti boboc şi vrei sfaturi despre cum să fii un student adevărat, te aştept să arunci un ochi aici.

Căutaţi Anemis pe Facebook!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *