Viata de liceu si modul in care o poti petrece productiv

Viata de liceu si modul in care o poti petrece productiv

În ultimul articol v-am prezentat câteva sfaturi pe care  le consider eu importante pentru a avea o studenție cât se poate de memorabilă. Având în vedere că am realizat că până a ajunge să fiți studenți e necesar să treceți și prin 4 ani de liceu m-am gândit să fac din nou pe lupul moralist cu câteva  sfaturi pe care m-aș fi bucurat să le primesc la rândul meu.
Așa că haideți să nu ne mai lungim și vedem împreună cum vă puteți îmbunătăți experiența vieții de liceean.

 

  1. Nu te crede atotștiutor!

Pentru a clarifica acest punct, haideți să reflectăm asupra unei întrebări existențiale! De ce mergem la școală? Simplu! Pentru a acumula un bagaj de cunoștințe necesare dezvoltării noastre personale. (știu că sună clișeic și didactic, dar credeți-mă pe cuvânt, chiar așa este) În acest caz, încercați cu toată forța voastră să fiți atenți la ore. Orice auziți acolo se va așterne cărămidă cu cărămidă și vă veți consolida cea mai importantă fortăreață a voastră: Cultura generală! Nu vă credeți mai deștepți decât oamenii ce stau în fața voastră! Ei sunt cei pe baza cărora voi vă veți clădi viitorul! Ei sunt profesorii!

Nu vreau să fiu înțeles greșit. Nu susțin desfășurarea orelor doar printr-un monolog profesor-elev, ci din contră. Puneți întrebări, porniți dezbateri, fiți curioși. Dar, să le faceți în limita bunului simț, nu prin vulgaritate sau violență. Așa nu demonstrați nimic. Reușiți doar să îi deranjați pe colegii care chiar vor să fie atenți.
Toate rândurile scrise mai sus se pot rezuma la un singur îndemn: Gândiți!

2. Implică-te în toate activitățile posibile!

 

Nu știu dacă sunteți în temă, dar de prin 2014 voluntariatul este considerat experiență profesională. Adică, în momentul în care veți ajunge studenți, ca mai apoi angajați oricine se va uita în CV-ul vostru va aprecia faptul că ați fost dispuși să oferiți puțin din timpul vostru spre diferite cauze.
Pe lângă asta, voluntariatul este precum o mină a dezvoltării personale ce așteaptă a fi exploatată. Ce modalitate mai bună de a căpăta aptitudini precum vorbitul în public, managementul proiectelor, soluționarea conflictelor poate fi existentă? Lucrul alături de oameni cu aceleași idealuri. Înhaidă-te cu ei spre schimbare!
P.S. Vei fi oarecum privilegiat de către profesori!

3. Leagă prietenii!

Exact ca în studenție, viața într-o colectivitate va fi anostă și tristă dacă nu vei avea prieteni. Caută să vezi cine de la tine din liceu are aceleași pasiuni cu tine. În momentul în care îi găsești, formați o gașcă de oameni faini pusă pe lucruri mărețe, așa veți avea ocazia de a vă descoperi, sau redescoperi hobby-urile. Fotografie, muzică, actorie, sport, oricare ar fi ele, acum este momentul în care le puteți valorifica, deoarece voi aveți acum la îndemână cea mai valoroasă resursă. Timpul…nu-l pierdeți în defavoarea voastră.

 

Pe final, vreau să vă rog să îmi spuneți dacă doriți să facem câte un articol cu discuții serioase și sfaturi din viață și să vă întreb care sunt cele mai memorabile amintiri ale voastre din liceu.

Cu respect,
Anemis!

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *