Viața în facultate – sfaturi de la student pentru student

Viața în facultate – sfaturi de la student pentru student

Student fiind și bucuros că am ¨scăpat¨ de acasă și că am ajuns în sfârșit să fiu independent într-un oraș mare (eu provincial fiind), am fost brusc lovit de realitatea vieții care nu coincide întotdeauna cu așteptările, așa că, m-am hotărât să vă fac un serviciu si să vă povestesc câte ceva din ¨vasta¨ mea experiență de viață cu privire la facultate.

Așa că haideți să vedem împreună o listă de câteva sfaturi pe care le consider esențiale pentru o studenție de neuitat!

  1. Nu fi precum un papagal scăpat din cușcă!

În cazul în care ai fost ținut puțin mai din scurt acasă de către părinți și nu ai avut ocazia să experimentezi toate lucrurile pe care prietenii tăi le făceau în liceu, nu te comporta precum un barbar într-o sală cu domnițe! E spre binele tău! Ia-o încet, ieși în cluburi, distrează-te, fă-ți prieteni, experimentează! Dar, experimentează cu cap, pentru că există întotdeauna consecințe la orice faci. Nu te apuca de ceea ce crezi că nu te reprezintă și nu te lăsa influențat de comportamentul celor din jurul tău. Orașele mari sunt destul de pline de șacali care stau cu ochii pe tine.

2. Fă-ți cât mai mulți prieteni!

Exact cum am spus și mai sus, fă-ți cât mai mulți prieteni! Nu cred că vrei să îți petreci viața precum un lup singuratic într-un oraș necunoscut. Cu cât vei cunoaște mai multă lume, cu atât îți vei antrena discernământul spre a-ți forma un anturaj de oameni faini cu care să faceți lucruri mișto împreună.
A, și să nu uităm! Prietenii din facultate vor fi și ei angajați odată cu tine, și nu se știe niciodată când vei fi în impas și vei avea nevoie să apelezi la cineva pentru o recomandare.

3. Lucrează!

Nu neapărat din anul I, dar dacă arunci un ochi pe piața muncii din România, ai să constați că ai nevoie de experiență pentru a fi angajat pe un scaun mai călduț. Asa că, dă-i drumul și printre distracția de student (e absolut normală) mai strecoară și un part-time că o să-ți prindă bine!

 

4. Nu pierde timpul aiurea!

Știu că sună tentant să te arunci în pat sau pe canapea și să te pui la macerat acolo, dar nu îți e deloc benefic! Decât să fierbi în suc propriu în casă, mai bine ieși și fă o plimbare. Ai să vezi că te vei simți altfel!
Decât să stai 24/7 cu ochii în calculator făcânt recorduri de ore petrecute în LoL, mai bine du-te și socializează! Ieși la o bere și cunoaște alti oameni! (ai citit la punctul 2 de ce consider că e necesar să ai prieteni).
Concluzie pentru acest punct, fii activ și nu te transforma într-o lepră, că nu-ți va fi bine așa!

 

5. Citește!

Știu că suna tocilăresc și dubios din partea unui student să dea sfaturi înclinate spre lectură, dar cu cât citești mai multe acum, cu atât vei fi mai dezvoltat pe viitor. Acesta-i momentul în care tu trebuie să asimilezi orice! Citește de toate, absolut orice îți cade în mână, pentru că dacă nu o faci cât ai timp, îți va părea rău mai târziu!

Sper că nu am părut a fi un lup moralist și că nu v-am plictisit, iar în cazul în care ați avut răbdare și ați ajuns până aici, vă îndemn să dați un like paginii de Facebook Anemis pentu a fi la curent cu toate articolele viitoare!

Cu respect,
Anemis!

Comentarii

One thought on “Viața în facultate – sfaturi de la student pentru student

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *